Motel – Jön a Szputnyik grazi premierje!

Motel – Jön a Szputnyik grazi premierje!

Október 24-én este fél 8-kor lesz a premierje a Vinnai András-Bodó Viktor alkotópáros Motel című darabjának, mely a Schauspielhaus Graz és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkciójaként valósul meg. Az előadást a Schauspielhaus Grazban mutatják be.

Most kéne ébredni - A Trambulin tehetségkutató első premierjét tartja

Weöres Sándor-ihlette előadással indul az idei Trambulin sorozat október 24-én a Bethlen Téri Színházban. A Gangaray Dance Company komplex tehetségkutató programjának demonstrációit ebben az évadban is több alkalommal láthatjuk.

Színházi vándorok – zenés ősbemutatót tartanak Kecskeméten

Október 24-én, pénteken, este 19 órakor lesz az ősbemutatója Réczei Tamás Színházi vándorok című darabjának a Kecskeméti Katona József Színház Ruszt József Stúdió Színházában. A darabot Szente Vajk állítja színpadra.

Elkezdődött a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztivál Pécsen

Kilenc teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet október 23. és 26. között rendeznek Pécsen.

Az Örkény Színház Tolnay Klárira emlékezik

  Október 25-én délután 15:00-kor az Örkény Színház és a Tolnay Klári Emlékév közös rendezvényét tartja, melynek témája a 100 éves Tolnay Klári.

Mártírok - Forgács Péter rendezésében mutatják be Nyíregyházán

Október 25-én, szombaton 19 órától mutatja be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Forgács Péter rendezésében a Mártírok című darabot a Krúdy Kamarában.

HÍR

 • A Magyar Operett Napja - Gálával ünnepel az Operettszínház

  Október 24. a Magyar Operett Napja, amelyről a Budapesti Operettszínházban immár hagyományosan gálaműsorral emlékeznek meg. Ezen az estén adják át az Operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó díjait is.

 • Révbe ért a RIVE – Befejezte útját Európa művészhajója

  Sikeresen zárult a ’Rivers of Europe’ összművészeti kezdeményezés. Október 19-én Stuttgartban ért véget a RIVE, melynek fő célja volt, hogy kulturális párbeszédet kezdeményezzen Európa különböző országainak művészei illetve legkülönfélébb településeinek lakói között.

 • Elhunyt Bretus Mária táncművész

  A Magyar Táncművészeti Főiskola mély megrendüléssel tudatja, hogy 71 éves korában 2014. október 21-én hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt Bretus Mária mesternő, az intézmény professor emeritája.

 • 30 európai művész tiltakozik Navracsics kinevezése ellen

  30 európai művész küldött petíciót hétfőn az Európai Bizottság elnökének, amelyben az ellen tiltakoznak, hogy Navracsics Tibor legyen a kultúráért felelős uniós biztos – jelentette több külföldi lap.

 • Mátyássy Áron: "Elnyomott nők nemcsak Irakban vannak"

  Kritikus társadalmi helyzetben élő iraki nők küzdelmét mutatja be a Vígszínház Házi Színpadának legújabb előadása. A Fátyol nélkül a filmrendezőként ismert Mátyássy Áron első színházi rendezése, amelyhez kapcsolódóan október 22-én közönségtalálkozót szervez a Fidelio. 

 • Vándor Éva és Reviczky Gábor kapta a Tolnay Klári-díjat

  Vándor Éva és Reviczky Gábor kapta a Tolnay Klári-díjat A magyar színház- és filmművészet szolgálatában nyújtott magas színvonalú és odaadó munkásságáért Vándor Éva Jászai Mari-díjas színművésznek és Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművésznek ítélte oda a Tolnay Klári-díjat a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület elnöksége.

 • Konferenciát tartottak a kortárs művészet értékválasztásáról

  Értékválasztás a Kárpát-medence kortárs művészetében címmel tartott szimpóziumot a Forrás Művészeti Intézet, a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szombaton a Pesti Vigadóban.

 • "Egyre szélsőségesebbek vagyunk" - Keresztes Tamás válaszolt

  Keresztes Tamás a Katona József Színház vezető színésze tíz éve. Ebben az évadban Mozartot játszotta az Amadeusban és Luckyt a Godot-ban. A Magyar Narancsban megjelent interút Tompa Andrea készítette. Lapszemle.

 • Görög Lászlót orvosai eltiltották a Woyzecktől

  Olyan erős fizikai erőfeszítésnek van kitéve a Woyzeck főszerepében a Miskolci Nemzeti Színház színésze, hogy orvosai tanácsára nem játszhatja többször idén. Az október 28-i előadás is elmarad.

Vidék

Külföld

 • Révbe ért a RIVE – Befejezte útját Európa művészhajója

  Sikeresen zárult a ’Rivers of Europe’ összművészeti kezdeményezés. Október 19-én Stuttgartban ért véget a RIVE, melynek fő célja volt, hogy kulturális párbeszédet kezdeményezzen Európa különböző országainak művészei illetve legkülönfélébb településeinek lakói között.

 • Polanski Párizsban is megrendezi a Vámpírok bálját

  Párizsban állítja színpadra az általa rendezett 1967-es Vámpírok bálja című film híres musicalváltozatát Roman Polanski.

 • Matera lesz Európa egyik kulturális fővárosa 2019-ben

  Matera lesz Európa egyik kulturális fővárosa 2019-ben, miután Dario Franceschini olasz kulturális miniszter bejelentette, hogy országa a világörökség részét képező barlanglakásairól híres települést jelöli a címre.

 • A Metropolitanben is bemutatkozik Molnár Levente operaénekes

  A Metropolitanben is bemutatkozik Molnár Levente operaénekes A sevillai borbély címszerepében nemrég nagy sikerrel debütált a Zürichi Operaházban Molnár Levente operaénekes, aki novemberben a londoni Királyi Operaház, a következő évadban pedig két szerepben is a New York-i Metropolitan színpadára lép - utóbbi lesz tengerentúli bemutatkozása.

Budapest

 • 12 nő forradalmat csinál – Merénylet az Átriumban

  12 nő forradalmat csinál – Merénylet az Átriumban Az Átrium Film-Színház új bemutatója, a Merénylet Peter Weiss Marat/Sade című darabjából készült Fullajtár Andrea és Takács Katalin főszereplésével, tizenkét női előadó – színész, táncos, énekes – közös munkájában. A rendező Gergye Krisztián, a bemutatót október 29-én tartják.

 • Bravúrok az Erkelben - Három programsorozatot indítanak

  Október végétől 3 programsorozat indul útjára az Erkel Színházban.

 • A villanypásztoron túl - Interjú Kocsis Gergellyel

  A villanypásztoron túl - Interjú Kocsis Gergellyel Október 20-án mutatták be a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry színpadán a harmadéves prózai színész osztály A brémai muzsikusok alapján készült zenés mesterség vizsgáját. Az osztály zenés mesterség tanárával és az előadás rendezőjével, Kocsis Gergellyel beszélgettünk rémisztően üres A4-es papírokról, csoportdinamikáról és arról, mi történik, ha kilépünk a biztonságos bizonyosságból.

 • Amazonok - Színházi koncert a Bakelitben

  Három díva összefogott, s hogy mi sül ki ebből? Azt október 28-29-én tudhatjuk meg. Takáts Eszter, Karafiáth Orsolya és Góbi Rita színházi koncertre készül az Első Pesti Gyárszínházban.

 • Új játszóhely a Nemzetiben - Udvaros estjével indul a Bajor Gizi Szalon

  Udvaros Dorottya, Voith Ági és Bodrogi Gyula új estjei egy új játszóhelyen mutatkoznak be - a Bajor Gizi Szalon most van születőben. 

 • Tarolt az Elfújta a szél az Arany Kotta díjátadóján

  Tarolt az Elfújta a szél az Arany Kotta díjátadóján A Viva la Musical! internetes magazin által meghirdetett 2014-es Arany Kotta Díjat idén a Budapesti Operettszínház Elfújta a szél című produkciója, illetve a musicalben szereplő színészek kapták. A szakmai különdíjat a Pesti Magyar Színház Vadregény című előadásának ítélte a szakmai zsűri.

 • “Nagyon szeretem Jacobot” – Józan László Az Őrült Nők Ketrecéről

  Az Őrült Nők Ketrece  továbbra is az Átrium Film-Színház műsorán szerepel. A musical kapcsán Józan Lászlóval, az előadás egyik Jacobjával készült interjú.

 • Robert Wilson hamarosan Magyarországra látogat

  A Vígszínház nagy érdeklődés mellett mutatta be az 1914 című előadást a világhírű amerikai színházi alkotó, Robert Wilson rendezésében. A magyarországi bemutatót követő fogadáson az előadás és a régió színházai közti együttműködés fontosságáról esett szó, hiszen a mű több országon átívelő összefogással született.

 • 200. alkalommal látható a Páratlan páros 2.

  200. alkalommal látható a Páratlan páros 2. Az idei évad első jubileumi előadását tartja szombaton a Madách Színház: 200. alkalommal játsszák a Páratlan páros 2-t. Ray Cooney komédiája ezúttal azonban nem a Madách Színházban, hanem a RaM Colosseumban látható.

 • Operaházi technika a kulisszák mögött - Ybl-tárlat nyílt

  A január 18-ig látogatható, Ybl Miklós: Operaház - Technika a kulisszák mögött címmel rendezett kiállítást a 200 éve született építész tiszteletére szervezett emlékévhez kapcsolódóan az óbudai Kiscelli Múzeum.

 • Budapestre jön a veszprémi Hegedűs a háztetőn

  Egy alkalommal, november 9-én a Budapest Kongresszusi Központban láthatja a fővárosi közönség a veszprémi Pannon Várszínház Hegedűs a háztetőn című musicaljét, a Budapest Kelzmer Band közreműködésével.

 • Újra nyílt próbákat tart a Maladype!

  Az idén 100. előadását ünneplő Übü király rendhagyó próbafolyamatához hasonlóan, a Maladype ismét nyílt próbákat hirdet azok számára, akik érdeklődnek egy műhelymunka intim részletei iránt.

 • "Mi nem a hisztériát keressük" – interjú a Duda Éva Társulat vendégkoreográfusaival

  "Mi nem a hisztériát keressük" – interjú a Duda Éva Társulat vendégkoreográfusaival Gregor Lustek és Rosana Hribar, a szlovén táncélet kiemelkedő alakjai és számtalan nemzetközi díj birtokosai, Outbreak címen készítenek új koreográfiát a Duda Éva Társulattal.

 • "Ez egy ugyanolyan hivatás" - Interjú Horváth Éva súgóval

  "Ez egy ugyanolyan hivatás" - Interjú Horváth Éva súgóval Hogyan lesz valaki súgó? Milyen tulajdonságok szükségesek ehhez a hivatáshoz? Hol van a súgó az előadás alatt? Többek között ezekről beszélgettünk Horváth Évával, az Örkény Színház súgójával.

Múltidéző

Határontúl

Apró

Színházak Éjszakája Sajtótájékoztató 2014
Színházak Éjszakája Sajtótájékoztató 2014
POSzT-galéria 2.
POSzT-galéria 2.
POSzT-galéria 1
POSzT-galéria 1
 Duna Művészegyüttes: Csodaszarvas
Duna Művészegyüttes: Csodaszarvas
PR Evolution: Örök Kikelet
PR Evolution: Örök Kikelet
Doug Varone and Dancers: Boats Leaving
Doug Varone and Dancers: Boats Leaving
Budapest Táncszínház: Kislányom, Anne Frank
Budapest Táncszínház: Kislányom, Anne Frank
Nemzeti Táncszínház - Jiří Kylián: East Shadow
Nemzeti Táncszínház - Jiří Kylián: East Shadow
Nemzeti Táncszínház - Duda Éva Társulat: FLASHBACK
Nemzeti Táncszínház - Duda Éva Társulat: FLASHBACK
Közép-Európa Táncszínház - Peregrinusok
Közép-Európa Táncszínház - Peregrinusok
Nemzeti Táncszínház - Feledi János: Hattyú
Nemzeti Táncszínház - Feledi János: Hattyú
Kolibri Színház - Csöngő
Kolibri Színház - Csöngő
Katona József Színház: Fényevők
Katona József Színház: Fényevők
Doktor Proktor és a holdkaméleonok - Kolibri Színház
Doktor Proktor és a holdkaméleonok - Kolibri Színház
Erkel Színház - Háry János
Erkel Színház - Háry János
Kolibri Színház: Emlékezz rám!
Kolibri Színház: Emlékezz rám!
Színikritikusok Díja 2013
Színikritikusok Díja 2013
Közép-Európa Táncszínház - KET-Terminál program
Közép-Európa Táncszínház - KET-Terminál program
Száraz Dénes - Az AlkalMáté Trupp előadása
Száraz Dénes - Az AlkalMáté Trupp előadása
Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház: Hamlet
Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház: Hamlet
Hamlet a gyulai tószínpadon (SZFE, III. évf.)
Hamlet a gyulai tószínpadon (SZFE, III. évf.)
Színházak Éjszakája Sajtótájékoztató 2014
Színházak Éjszakája Sajtótájékoztató 2014
POSzT-galéria 2.
POSzT-galéria 2.
POSzT-galéria 1
POSzT-galéria 1